Audit felkészítés

A MobilSign rendszer minden bevezetése egyedileg értékelésre és tanúsításra kerül egy független tanúsító szervezet által, a rendszerértékelés és tanúsítás pedig a teljes működő rendszer informatikai biztonsági megfelelőségét tanúsítja.  


A MobilSign rendszer minden bevezetése egyedileg értékelésre és tanúsításra kerül egy független tanúsító szervezet által. A MobilSign Kft. vállalja, hogy az általa bevezetett szoftverrendszert, az implementált folyamatokat és a felépített infrastruktúrát egységes rendszerként készíti fel a független tanúsító által végzett biztonsági auditra. A rendszerértékelés és tanúsítás tehát nem az egyes rész komponensek, termékek, összetevők tanúsítására szól, hanem a teljes működő rendszer informatikai biztonsági megfelelőségét tanúsítja.  
 
A MobilSign rendszer alkalmazása és tanúsítása során figyelembe kell venni a 2001. évi XXXV törvény 4. § (4) pontját:

„Amennyiben az elektronikus aláírási termék rendelkezik az informatikáért felelős miniszter által kijelölt, illetve a laboratóriumok, a tanúsító és ellenőrző szervezetek akkreditálásáról szóló 1995. évi XXIX. törvény szerinti szakmai akkreditáló bizottságok által akkreditált és tanúsításra jogosult szervezetek, illetőleg a 7. § (3) bekezdése szerinti tanúsító szervezet által kiadott igazolással, az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy az elektronikus aláírási termék biztonságos, továbbá megfelel az igazolásban megjelölt egyéb követelményeknek.”

MobilSign környezet tanúsítás keretében a MobilSign szakértői ellenőrzik a rendszer beállításait és szakvéleményt bocsátanak ki annak megfelelőségéről. A szakvélemény biztosítékot jelent az ügyfél számára, hogy a kialakított rendszer a független zártsági rendszerauditon meg fog felelni. A belső tanúsítás évente megismételt elvégzése biztosítja, hogy a rendszert megfelelően használják, nincs lehetőség a visszaélésekre.