ugrás a tartalomhoz

Aláíró rendszer

MobilSign Aláíró rendszer kézi aláírás dinamika előállítására képes, létrehozza és összekapcsolja a PDF dokumentumokkal a fokozott biztonságú elektronikus aláírást.

MobilSign-rendszerA rendszer a kézírás dinamikájának adatait kiszámolja és tárolja, az azokból képzett bizonyítékrekordot, illetve annak lenyomatát beilleszti a PDF fájlba. A kézi aláírás képét tartalmazó PDF-et fokozott biztonságú elektronikus aláírással látja el.

A MobilSign-hoz fejlesztett ellenőrző szoftver a kézzel aláírt PDF és a bizonyítékrekord összetartozását meg tudja állapítani, illetve a bizonyítékrekordból képes olyan - védett környezetben megtekinthető - formátumot előállítani, amelynek alapján az írásszakértő képes a kézírás megfelelőségét ellenőrizni.

MobilSign rendszer tanúsított elektronikus aláírás termék, amely alkalmas a 2001. évi XXXV. törvényben szereplő fokozott biztonságú elektronikus aláírás létrehozására és kezdeti ellenőrzésére. A kezdeti ellenőrzés fogalma mögött azon megfontolás áll, hogy a teljes bizonyító erő vizsgálata során az előállt dokumentum elektronikus aláírásának vizsgálata mellett szükséges a bizonyítékrekordban tárolt biometria információ szakértői ellenőrzése is.